Udělejte si kuřecí řízky s brusinkovou omáčkou

Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o jakýsi podivný mix dvou neslučitelných jídel z těžko identifikovatelné kuchyně, ale vězte, že je to opět jedna z mála dobrot, které jsme jedli v Číně. V zásadě jde o velmi jednoduché jídlo. Pokud zvládáte udělat jednoduše klasické kuřecí řízky v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka), bude pro vás příprava takového jídla úplnou hračkou.

Co to bude
kuřecí řízečky máčené v brusinkové omáčce

Stupeň ostrosti
jedná se o jedno z mála čínských jídel, která nejsou vůbec ostrá

Doba přípravy
60 minut

Co všechno budete potřebovat (na 6 porcí)
kuřecí prsa (800g)
materiál, který byste potřebovali na přípravu kuřecích řízků (mouka, vejce, strouhanka)
rostlinný olej na smažení
bylinkové koření (např. bylinková vegeta)
2 malé skleničky brusinek (nebo si kupte hotovou brusinkovou omáčku)
rýže ve varných sáčcích (nesmí být parboiled!) 3x120g

Postup
Připravte a osmažte kuřecí řízečky tak jak jste zvyklí (jsou lepší malé řízečky, tak ve velikosti medajlonků). Kuřecí maso před obalením můžete lehce okořenit oboustranně bylinkovou vegetou.

Z brusinek vyrobte jednoduchou omáčku (uvařte brusinky, pořeďte je a nebo jen ohřejte hotovou lehce poředěnou brusinkovou omáčku) a dochuťte ji mírně bylinkovým kořením.

Mezitím dejte vařit rýži. Do vody, kterou uvedete do varu dejte kostku másla a vodu mírně osolte a vařte rýži standardně dle návodu.

Hotové kuřecí řízky vmíchejte do hotové omáčky a servírujte.

Nutriční hodnoty (průměrně v 1 porci)
bílkoviny: 41g
sacharidy: 70g
tuky: 22g
energie: 656kcal

Přeji vám dobrou chuť.

 

Reklamy